Historien til Isbjørn Is

Nydelig iskrem fra Vestlandet siden 1962. Vi driver nå og skaper nye kapitler til historieboken vår, og det skal vi fortsette med i lang, lang tid fremover. God fornøyelse!

22 11 19 fabrikk og kjølelager 26
Iskrem i arbeid
«Lykkelig som liten»
Isbjørn Is, mann 58 år

Isbjørn Is er ekte norsk iskrem laget av deilig, kortreist fløte fra Vestlandet. Et godt utgangspunkt for en god is-historie, ikke sant?

Det hele startet på Askøy, en god times rotur fra Bergen. Kjøpmannen Bjørn Lohne, som var over gjennomsnittet glad i is, kom på den geniale idéen å lage nydelig iskrem i 3. etasje i den gule landhandleren på kaien. Det var to fordeler med den forretningsidéen: Han fikk lage sin egen is – akkurat slik han mente god iskrem skulle smake. Og han hadde vakker utsikt til Bergen mens han jobbet.

Dette var i 1962 – altså for lenge siden. Men siden alt var bedre før, lager vi isen vår etter samme oppskrift som i 1962. Selvfølgelig gjør vi det.

Den lille isfabrikken til Bjørn i landhandleren på kaien er riktig nok blitt bittelitt større med årene. Men det er helt naturlig, for nå får stadig flere og flere gapet opp for isen vår. Er det ikke fantastisk!?

Fremdeles er isfabrikken vår ganske liten i forhold til våre største klassekamerater. Det synes vi den også skal få være, for vi er lykkelig som liten. Veldig lykkelig faktisk – det blir det god is av.

PS! Eierne våre bor nå et stykke unna, og er helt kool på at vi klarer oss selv her oppe. De heter Food Union, og er veldig flinke til å lage iskrem og meieriprodukter som ost, yoghurt etc. etc. etc. – fra Norge i nord til Kina i sør. Kanskje du snart kan spise Isbjørn Is i Kina også!?