Iskremfabrikken på iskremøyen

Det var en gang en iskremfabrikk på en øy ikke så langt ute i havet på Vestlandet. På øyen bodde det en mann som het Bjørn, og han var langt over middels både glad i og interessert i is. Da han gjorde hobbyen og interessen sin om til butikk var det hele i gang.

22 11 19 fabrikk og kjølelager 29
Nydyppet sjokopinn nesten ferdig for dagen

Den lille isfabrikken vår på Follese ble bygget i 1973. Det fine med den er at den alltid har laget fabelaktig god is. De siste årene har etterspørselen etter isen vår økt betraktelig. Det synes vi selvsagt er kjempegøy, men det stiller også større krav til oss og isfabrikken vår.

Derfor investerer vi hvert år mye tid og penger i ny teknologi og nytt utstyr. Kapasiteten på fryselageret har vi også gjort noe med, så før hovmesteren snublet julen inn i 2019, stod et flunkende nytt fryselager klart. Det er akkurat i grevinnens tid med tanke på alle iskakene, riskremen og isen som skal spre glede i de tusen hjem.

Men isfabrikken kan ikke lage is alene. Den trenger flinke folk til å hjelpe seg. Til å fylle på med kortreist fløte fra Vestlandet, kjempegodt jordbærsyltetøy, deilig melkesjokolade, lakris, sprø kjeks og alle de andre gode råvarene som trengs for å lage en supergod is til alle.

Her gjør folkene våre på isfabrikken en fabelaktig jobb. Mange har jobbet her i en mannsalder, noe som kanskje vitner om høy trivselsfaktor. Hver sommer – i selve ishøytiden – får vi rundt 60 «feriegjester» fra mange forskjellige land på besøk. De står på natt og dag sommeren igjennom, for å hjelpe alle oss andre.

Kvalitet

Ansvarlighet er en av våre verdier. Det betyr mye for oss. Det handler om at vi tar forventningene fra omgivelsene på alvor. Vi går ikke på akkord med krav til Helse, Miljø og Sikkerhet i vår drift. I den sammenheng arbeider vi kontinuerlig for at våre prosesser og vårt arbeidsmiljø, skal være i tråd med gjeldende retningslinjer innenfor de ulike områdene.

Mattrygghet er av høyeste prioritet for oss som næringsmiddelprodusent, og sånn skal det være. Vårt synlige bevis på dette er vår BRC-sertifisering, som oppdateres hvert år. BRC er en global standard for mattrygghet, som setter spesifikke krav til oss om som produsent. Alt for at våre kunder og du som forbruker, skal føle dere trygge ved å velge nettopp våre fristelser.

Noe som du kanskje ikke vet, er at all vår iskrem blir varmebehandlet (pasteurisert) i fremstillingsprosessen. Dette som en ekstra sikkerhet mot eventuelle lumske bakterier. Likevel tar vi mange bakteriologiske og kjemiske analyser før iskremen vår får lov til å forlate fryserommet. Slik vet både du og vi at vår iskrem alltid er både god og trygg å spise. Så, spis til du blir flau!